Якісна характеристика гранітів та мігматитів Горішнє-Плавнинсько- Лавриківської ділянки (Україна) - Ішков, Валерій Валерійович; Дрешпак, Олександр Станіславович; Пащенко, Павло Сергійович; Стрілець, Олександр Петрович; Чечель, Павло Олегович (My University, 2023)
Граніти і мігматити розповсюджені у західному борту кар’єру в південній частині ділянки (Горішнє-Плавнинське родовище) і представляють собою масив ультраметаморфічних порід, обмежений зі сходу лінією Головного (Криворізько-Кременчуцького) розлому. На заході даний масив розповсюджений далеко за межами проектного контуру кар’єру. Безпосередньо до розлому вздовж всієї ділянки прилягає смуга завширшки біля 220 - 300 м, переважно, мігматитів із підпорядкованою кількістю гранітів. На захід від них розташовуються граніти. Межа між мігматитами та гранітами дуже умовна. Крім того, серед гранітів досить часто зустрічаються ділянки мігматитизованих гранітів та мігматитів, і навпаки.
Keywords: мігматити; граніт; тріщинуватість; Горішнє-Плавнинське родовище