До питання вивчення стану підтоплення території Криворізького регіону - Яремій, С. О.; Пігулевський, П. Г. (НТУ ДП, 2023)
З другої половини XX століття експлуатація надр Кривбасу отримала значні екологічні проблеми, пов’язані з істотною зміною геологічного та гідрогеологічного стану навколишнього середовища. Головною причиною таких техногенних перетворень стало будівництво великих гідротехнічних споруд та відвалів гірничо-видобувного комплексу.
Keywords: Криворізький район; затоплення територій; гідротехнічні споруди