Реагування Європейського Союзу на гуманітарну кризу. - Липовська, Наталія; Тимчук, Айна (НТУ ДП, 2022)
Європейський Союз надає гуманітарну допомогу з 1992 року в більш ніж 110 країнах, щороку охоплюючи мільйони людей по всьому світу. Допомога ЄС надається суворо через гуманітарні партнерські організації, включаючи агентства ООН, неурядові організації та інституції Червоного Хреста, які підписали угоди про партнерство з Європейським Союзом. ЄС уважно відстежує використання коштів ЄС через свою глобальну мережу гуманітарних експертів і має чіткі правила, які забезпечують належне витрачання фінансування.
Keywords: Європейський Союз; гуманітарна допомога; гуманітарні кризи; управління кризовими ситуаціями