Автоматизований збір даних для аналізу ризиків руйнувань дамби - Приходько, Є. О.; Каштан, В. Ю.; Іванов, Д. В. (НТУ ДП, 2022)
Забезпечення природно-техногенної безпеки територій є національним стратегічним пріоритетом кожної країни світу. Зміна клімату, зростання енергоємності виробництв, антропогенний вплив на навколишнє середовище зумовлюють необхідність досліджень небезпек та загроз, що дозволить знизити негативні наслідки для суспільства та економіки. Розвиток сучасних технологій отримання та обробки даних, зростання обсягів деталізованої інформації про об'єкти та процеси навколишнього середовища та техносфери, підвищення точності моделей надзвичайних ситуацій, накопичення досвіду управління у нештатних ситуаціях дозволяють створити умови для побудови принципово нових інформаційно-аналітичних систем комплексної підтримки управління територіальної безпеки. Так одним із способів збиранням/вилученням даних є скрейпінг (парсинг). Процес парсингу веб-сайтів включає відправлення запитів на отримання веб-сторінки і вилучення з неї машиночитаної інформації. Все більш широке використання аналітики даних та автоматизації є суттєвими тенденціями бізнесу.
Keywords: дамба; природно-техногенна безпека