Технологічні рішення з переробки вуглевмісних шламів Добропільської ЦЗФ - Пелипенко, Є. І.; Березняк, О. О. (My University, 2023)
Концепція сталого розвитку передбачає пошук способів зробити промислові процеси більш стійкими. Це передбачає оптимізацію споживання ресурсів та створення безвідходних технологій переробки сировини, зокрема техногенної. Такі заходи дозволяють мінімізувати загальне споживання матеріалів та енергії, а також зменшити вплив на навколишнє середовище та економічні витрати. Вугілля в промисловості використовують як паливо та технічну сировину для переробки у різні продукти. Безперервне зростання обсягів вугілля, що переробляється, обумовлено вимогами підвищення їх якості, що зумовлює енергетичну ефективність використання вугільних концентратів у різних галузях народного господарства.
Keywords: Добропільська ЦЗФ; вуглевмісні шлами