Проєкт будівництва дитячого дошкільного закладу (ясласадочок) у місті Енергодар - Бондар, М.О. (My University, 2020)
Пояснювальна записка: 86 с., 14 рис., 5 табл., 2 дод, 19 джерел. Графічна частина: 5 аркушів формату А1. ГЕНПЛАН, КОШТОРИС, ПЛАН ПОКРІВЛІ, ПЛИТИ ПОКРИТТЯ ТА ПЕРЕКРИТТЯ, ФАСАД, ФУНДАМЕНТ. Об’єкт розроблення - проєкт дитячого дошкільного закладу (ясла-садочок) у м. Енергодар. Мета роботи – урахування впливів єксплуатаційного середовища в розрахунках конструкцій для забезпечення високого рівня їх надійності при оптимальних витратах на їх виготовлення та зведення. У першому розділі наведена стисла кліматична характеристика району будівництва, відображені об’ємно-планувальні, архітектурні та конструктивні рішення. Виконаний теплотехнічний розрахунок огороджувальної конструкції. Складений генеральний план та будгенплан. У другому розділі виконані розрахунки конструкцій, підібрані необхідні перерізи з максимальною раціоналізацією витрат матеріалів та з урахуванням діючого навантаження. Визначені об’єми робіт на будівельному майданчику у третьому розділі. Розроблені технологічні рішення з організації будівельного виробництва. Наведені заходи щодо охорони праці та техніки безпеки, загальні вимоги до організації та контролю робіт на будівельного майданчику. У четвертому розділі виконано відповідні проєктно-кошторисні розрахунки. Загальна вартість будівлі складає 4807156,80 грн. Ціна за 1 м2 – 6787.85 грн. Практичне значення роботи полягає в раціональному виборі архітектурних форм, розробці ефективних об’ємно-планувальних, конструктивних та організаційно-технологічних рішень. За рахунок цього скорочується термін будівництва.

Explanatory note: 86 p., 14 Fig., 5 table. , 2 additional, 19 sources. Graphic part: 5 sheets of A1 format. THE MASTER PLAN, THE BUDGET, THE PLAN OF THE ROOF SLAB AND FLOORS, FACADE, FOUNDATION. The object of development is a project of a preschool institution (nursery-garden) in the city of Enerhodar. The purpose of the work is to take into account the effects of the operating environment in the calculations of structures to ensure a high level of their reliability at the optimal cost of their manufacture and construction. The first section provides a brief climate characteristic of the construction area, reflects the volume-planning, architectural and design solutions. The thermal engineering calculation of the enclosing structure was performed. The master plan and construction plan were drawn up. In the second section, calculations of structures are performed, the necessary sections are selected with maximum rationalization of material costs and taking into account the operating load. The scope of work on the construction site is defined in the third section. Technological solutions for the organization of construction production have been developed. Measures for labor protection and safety, General requirements for the organization and control of work on the construction site are given. In the fourth section, the corresponding design and estimate calculations are made. The total cost of the building is 4807156.80 UAH. Price for 1 m – 6787.85 UAH. The practical significance of the work is the rational choice of architectural forms, the development of effective space-planning, design and organizational and technological solutions. This reduces the construction period.
Keywords: ГЕНПЛАН; ПЛАН ПОКРІВЛІ; ПЛИТИ ПОКРИТТЯ ТА ПЕРЕКРИТТЯ; ФАСАД; ФУНДАМЕНТ