Професійна служба у провінціях Стародавнього Риму - Мельничук, Т. П. (ДРІДУ НАДУ, 2018)
На сьогодні історія державної (професійної) служби у Стародавньому Римі вивчає доволі інтенсивно та становить значний інтерес для вчених – істориків, юристів, спеціалістів з державного управління. Проте професійна служба у провінціях Стародавнього Риму досліджена не у повній мірі, хоча ці цінності Риму створили фундамент, на якому сформувалася сучасна європейська професійна державна служба та професійна муніципальна служба (служба в органах місцевого самоврядування). В зв’язку з цим значний інтерес становить питання римського муніципального провінційного управління професійною службою.
Keywords: історія державної (професійної) служби; Стародавній Рим; римське муніципально провінційне управління професійною службою