Дисципліна праці у трудових відносинах - Павлова, І. Ю.; Лісовицька, І. А. (My University, 2023)
Необхідною умовою організації трудового процесу, який неможливий без підпорядкування його учасників певному порядку, є дисципліна праці. У широкому розумінні «дисципліна» означає порядок поведінки людей, який відповідає нормам права та моралі, що склалися в суспільстві, або вимогам якої-небудь організації. Трудові відносини породжують масу зобов’язань як з боку роботодавця так і з боку працівника. Відповідно до законодавчих та нормативно-правових актів, в процесі трудової діяльності працівник повинен дотримуватися наступних видів дисциплін праці: трудової, технологічної та виробничої.
Keywords: дисципліна праці; самодисципліна; технологічна дисципліна