Нейромережевий підхід відстеження погляду людини для аналізу уваги в режимі реального часу - Обиденний, Євген Олександрович (My University, 2024)
Об'єкт дослідження: процес взаємодії людини з комп’ютерними системами на основі аналізу погляду в реальному часі. Предмет дослідження: методи та алгоритми комп’ютерного зору в поєднанні з адаптивними нейронними мережами для моніторингу стану очей та уваги користувача в умовах реального часу. Мета кваліфікаційної роботи: розробка програмного рішення для відстеження погляду людини в реальному часі, яке базується на методах комп’ютерного зору та нейронних мереж.
Keywords: комп’ютерний зір, ResNet50, нейронна мережа, відстеження погляду, увага користувача, аналіз відео, реальний час