Комплексна переробка відходів гірничого виробництва із отриманням цінних сировинних ресурсів - Перов, М. А.; Малашкевич, Д. С. (НТУ ДП, 2022)
Рівень розвитку економіки держави багато в чому залежить не тільки від наявності багатств природних ресурсів, але також від їх рівня освоєння і повноти використання. Науково-технологічний прогрес не зупиняється. На наших очах відбуваються радикальні зміни в технологіях, розвиваються високотехнологічні виробництва, створюється інноваційна продукція, яка має нові споживчі властивості і характеристики. У цьому плані для забезпечення інноваційно-технологічного розвитку національної економіки необхідно всебічно розширювати коло природних ресурсів, які залучаються до використання.
Keywords: сировинні ресурси; вугільні родовища; виробничі відходи