Цикл занять «Історія українських жіночих прикрас» музейного науково-просвітницького проекту «Історія через предмети» - Соловйов Віталій Вікторович (НТУ «Дніпровська політехніка», 2025)
Повномасштабне вторгнення Росії в Україну в 2022 р. поставило музейну спільноту нашої країни в нові умови існування і призвело до необхідності перебудови уже звичних форм музейної роботи відповідно до реалій військового часу. Перебудова торкнулась не тільки наукової та науково-фондової, але і популяризаторської роботи. При плануванні науково- освітніх заходів в першу чергу доводиться враховувати безпеку відвідувачів, тому по можливості значна частина культурних установ проводить такі заходи в підвальних приміщеннях, окрім того самі заходи здебільшого відбуваються з обмеженої кількістю учасників і за попередньою реєстрацією. Крім того є і певні обмеження, продиктовані бажанням уникнути зайвої уваги ворога до музейної збірки, у висвітленні музейної колекції.
Keywords: науково-просвітницький проєкт «Історія через предмети»; музейні комунікації