Особливості динаміки грохота з просторовими коливаннями робочого органа - Заболотний К. С.; Анциферов О. В.; Гавриленко С. С. (НТУ "ДП", 2025)
Вперше обґрунтовано вплив взаємного розташування приводу та розмірів грохота на співвідношення лінійних і кутових переміщень у системах із просторовими коливаннями. Це дозволяє цілеспрямовано формувати траєкторії руху матеріалу та оптимізувати швидкість його переміщення. Показано, що правильне налаштування параметрів знижує ризик локальних перевантажень, забезпечує рівномірне завантаження просіювальної поверхні й підвищує стабільність роботи обладнання. For the first time, the influence of the mutual arrangement of the drive and the dimensions of the screen on the ratio of linear and angular displacements in systems with spatial oscillations has been substantiated. This makes it possible to purposefully form particle motion trajectories and optimise their transport velocity. It was shown that correct adjustment of the parameters reduces the risk of local overloads, ensures uniform loading of the screening surface, and increases the operational stability of the equipment.
Features of the dynamics of screening with spatial vibrations of the working body
Keywords: грохот; просторові коливання; амплітудно-частотна характеристика; коефіцієнт вібропереміщення; динамічна модель.; vibrating screen; spatial oscillations; amplitude–frequency characteristic; vibration displacement coefficient; dynamic model.