Трансформація міжнародного публічного права в умовах інформаційної війни - Самойленко Тетяна (НТУ "ДП", 2025)
У сучасному глобалізованому світі інформаційні технології стали потужним інструментом впливу на міжнародні відносини, політичні процеси та суспільну свідомість. Однак разом із можливостями, які відкриває цифрова епоха, з’явились й нові загрози – зокрема, інформаційна війна, яка перетворилася на один із ключових інструментів сучасних конфліктів. Від кібератак до цілеспрямованих кампаній дезінформації – ці явища не лише підривають стабільність окремих держав, а й ставлять під сумнів ефективність традиційних норм міжнародного публічного права.
Keywords: міжнародне публічне право; інформаційна війна; глобалізація