Аналіз сучасних підходів до забезпечення безпеки веб-інфраструктури - Степанов, Іван (My University, 2024)
Основною метою дослідження є аналіз та оцінка ефективності сучасних підходів до забезпечення безпеки веб-інфраструктур, що включає в себе визначення найбільш дієвих стратегій захисту. Для досягнення цієї мети необхідно провести аналіз методів криптографічного захисту, технологій блокчейну, а також інших інноваційних підходів.

Об’єктом дослідження обрано процес забезпечення захисту інформації у веб-інфраструктурі, яка включає сервери, мережеве обладнання, програмне забезпечення та дані користувачів. Предметом є методи та технології захисту цих складових.

У рамках дослідження використовано ряд методів, включаючи теоретичний аналіз, моделювання, порівняльний аналіз та методи прийняття рішень в умовах невизначенності.
Наукова актуальність обумовлена потребою систематизації існуючих знань та підходів у сфері кібербезпеки веб-інфраструктур. Особливу увагу приділено аналізу методів захисту, що дозволяють не тільки виявляти та нейтралізувати загрози, але й прогнозувати ризики, що можуть вплинути на стабільність та доступність веб-сервісів.
Keywords: аналіз; веб-інфраструктура