Еволюція цивілізаційних настроїв в українському суспільстві - Єгорова, Олена (НТУ ДП, 2022)
Протягом доби незалежності Україна розвивається в умовах впливу європейської та російської цивілізаційних моделей. Їх зміст і співвідношення перебувають під постійною увагою суспільствознавців, які вивчають поміж іншим і ставлення громадськості до цих перспектив розвитку. Цікавим для дослідження є період з 2004 р. – відправної точки масштабних зіткнень у нашому політичному житті прозахідного й проросійського світоглядів – до сьогодення.
Keywords: еволюція цивілізаційних настроїв; українське суспільство; еволюція громадської думки; рух громадської думки