Проєкт спорудження підготовчих виробок 6-ї південної лави пласта m42 в умовах ДП «ВК «Краснолиманська» - Даценко, А.А. (My University, 2023)
Кваліфікаційна робота: 101с.,11 табл., 1 рис., 1 дод., 9 джерел. ПРОЄКТ, ІНЖЕНЕРНІ РІШЕННЯ, СПОРУДЖЕННЯ, ПІДГОТОВЧІ ВИРОБКИ, ГІРНИЧО-ГЕОЛОГІЧНІ УМОВИ, ОБЛАДНАННЯ, ТЕХНОЛОГІЧНІ СХЕМИ, ПРОЕКТУВАННЯ, ОРГАНІЗАЦІЯ РОБІТ Обʼєкт розроблення — підготовчі виробки ДП «ВК «Краснолиманська». Мета роботи — розробка проєкту будівництва комплексу підготовчих виробок для відпрацювання виїмкової дільниці. Результати та їх новизна — в основу проекту закладено інноваційні технологічні схеми, спорудження об’єктів у складних гірничо-геологічних умовах, що потребують, відповідно, прийняття якісних інженерних рішень, ефективного використання матеріальних ресурсів, обладнання та інших активів. Це дозволить мати відносну економію усіх фондів при забезпеченні потрібної якості і термінів виконання гірничопрохідницьких робіт. Запропоновано інноваційний підхід щодо організації та технології ведення прохідницьких робіт, застосовані навички та вміння розумно і ефективно використовувати обладнання, матеріали та інші виробничі фонди, детально обмірковувати і обґрунтовуючи кожне інженерне рішення. Взаємозвʼязок з іншими роботами – продовження інноваційної діяльності кафедри будівництва, геотехніки і геомеханіки НТУ «Дніпровська політехніка» в сфері проектування і спорудження гірничих виробок. Сфера застосування – спорудження підготовчих гірничих виробок. Практична значимість кваліфікаційної роботи – створення безпечних умов при спорудженні комплексу підготовчих гірничих виробок.

Qualification work: 101 pp., 11 tables, 1 figures, 1 add, 9 sources. PROJECT, ENGINEERING SOLUTIONS, CONSTRUCTION, PREPARATORY PRODUCTS, MINING AND GEOLOGICAL CONDITIONS, EQUIPMENT, TECHNOLOGICAL SCHEMES, DESIGN, WORK ORGANIZATION Object of development — preparatory workings of SE "VK" Krasnolimanska" The purpose of the work — development of the project for the construction of a complex of preparatory works for working out the excavation site. The results and their novelty — the project is based on innovative technological schemes, the construction of objects in difficult mining and geological conditions, which require, accordingly, the adoption of high-quality engineering decisions, the effective use of material resources, equipment and other assets. This will make it possible to have a relative economy of all funds while ensuring the required quality and terms of execution of mining works. An innovative approach to the organization and technology of excavation work is proposed, applied skills and abilities to intelligently and effectively use equipment, materials and other production resources, considering in detail and justifying each engineering decision. Relationship with other works — continuation of innovative activities of the Department of Construction, Geotechnics and Geomechanics Dnipro University of Technology in the field of design and construction of mine workings. Scope of application — construction of preparatory mining works. Practical significance of qualification work — creation of safe conditions during the construction of a complex of preparatory mining works.
Keywords: ПРОЄКТ, ІНЖЕНЕРНІ РІШЕННЯ, СПОРУДЖЕННЯ, ПІДГОТОВЧІ ВИРОБКИ, ГІРНИЧО-ГЕОЛОГІЧНІ УМОВИ, ОБЛАДНАННЯ, ТЕХНОЛОГІЧНІ СХЕМИ, ПРОЕКТУВАННЯ, ОРГАНІЗАЦІЯ РОБІТ; PROJECT, ENGINEERING SOLUTIONS, CONSTRUCTION, PREPARATORY PRODUCTS, MINING AND GEOLOGICAL CONDITIONS, EQUIPMENT, TECHNOLOGICAL SCHEMES, DESIGN, WORK ORGANIZATION