Аналіз динаміки стану державного бюджету України - Зуєва, А. С.; Крилова, О. В. (НТУ ДП, 2022)
Можливість належного розподілу та використання коштів держави визначається завдяки наявності в ній бюджетних відносин. Фінансовий ринок не обмежується лише одностороннім потоком коштів до суб’єктів господарювання, наприклад, держави чи органів місцевого самоврядування, маючи на меті поповнити їх грошовий стан, але також кожна сфера, що належить до економіки країни, має потребу у якісному фінансуванні її потреб та впроваджені інноваційних технологій, що змінюватимуть подальший розвиток напрямків їх діяльності. Тобто можна виділити грошові потоки, які надходять як до держави, так і з неї, і регулювання та затвердження таких потоків формуватимуть сутність бюджету.
Keywords: державний бюджет; бюджет