До питання про вторинне користування землею - Шульга, М. В. (НГУ, 2015)
Вторинне користування землею – категорія історична. Раніше діючим Земельним кодексом УРСР (1970 р.) було передбачено вторинне користування землями як сільськогосподарського, так і несільськогосподарського призначення. Зокрема колгоспи, радгоспи та інші державні сільськогосподарські підприємства та організації, які тимчасово не використовували частину закріплених за ними сільськогосподарських угідь, могли передавати ці угіддя в тимчасове користування колгоспам, радгоспам та іншим господарствам. Виникнення тимчасового вторинного землекористування закон пов’язував з рішенням виконавчого комітету районної ради. Господарство, яке отримало на певний строк земельну ділянку, відшкодувало первинному землекористувачеві невикористані затрати відповідно до часу користування землею.
Keywords: вторинне користування землею; земельне законодавство; научная публикация НГУ 2015