Методика обліку витрат на підприємствах вугільної промисловості: проблеми та шляхи їх вирішення - Бабабіна, А. В.; Вагонова, О. Г. (НГУ, 2012)
Вугільна промисловість – це важлива і масштабна галузь господарського комплексу України, тому головним завданням вугільних шахт є максимізація прибутку і мінімізація витрат. Чистий прибуток шахти, в першу чергу, залежить від правильного формування собівартості вугільної продукції. На відміну від його якості, собівартість вугілля збільшується з кожним роком. Сукупність цих факторів у результаті впливає на зменшення рівня конкурентоспроможності підприємств вугільної промисловості у світовому просторі.
Keywords: вугільна промисловість; угольная промышленность; конкурентоспроможність підприємств; конкурентоспособность предприятий; собівартість; себестоимость; організація обліку витрат; организация учета затрат