"Скоропис" історії Придніпров`я - Кочергін, І. О. (НГУ, 2013)
Однією зі складових розвитку місцевого самоврядування є його символіка. Знаки, символи, герби вже багато сотень років супроводжують населенні пункти, складаючи своєрідну систему соціального кодування, в якій відображені найбільш органічні елементи їхньої внутрішньої організації. Через геральдичні символи люди намагались представити історичну, культурну та соціальну традиції розвитку різних міст, сіл та місцевостей. Геральдична традиція Придніпров’я має не дуже тривалу історію. Достеменно відомо, що перші герби місцевих громад з’явилися тут у XVIII ст., коли територія сучасної Дніпропетровської області входила до складу Вольностей Війська Запорозького низового.
Keywords: геральдика Дніпропетровщини; научная публикация НГУ 2013