Аналіз ефективності проведення гідророзриву пласта в умовах Скороходовського НГР - Бабенко, Євгеній (НТУ "ДП", 2024)
Мета роботи: провести аналіз ефективності проведення гідророзриву пласта.
Задачі роботи: оцінити ефективність проведення гідророзриву пласта в умовах Скороходовського НГР. Предметом дослідження дебіт свердловин Скороходовського НГР, об’єктом дослідження – методологія розрахунку аналізу ефективності проведення гідророзриву пласта. Новизна одержаних результатів полягає в аналізу ефективності проведення гідророзриву пласта в умовах Скороходовського НГР. Практичні результати - проаналізовано технологію проведення гідророзриву пласта: виконано аналіз геологічної будови і характеристики продуктивних горизонтів; обґрунтовано проведення гідророзриву пласта; здійснено обґрунтування устаткування та інструменту, технологію кріплення свердловини. Розглянуто питання охорони надр і довкілля. Практичне значення полягає в розробці методики аналізу ефективності проведення гідророзриву пласта в умовах Скороходовського НГР. У процесі проектування проводилися: літературні дослідження; аналіз шкідливих і небезпечних факторів і заходів для їхнього попередження.
Keywords: СКОРОХОДІВСЬКЕ НГР, ГІДРОРОЗРИВ ПЛАСТА, ДЕБІТ, СВЕРДЛОВИНА, АНАЛІЗ ЕФЕКТИВНОСТІ