Концепція «сродностей» Г. С. Сковороди і сьогодення - Жижченко, Валерій Петрович (НТУ ДП, 2020)
Розвиток науки і техніки на сьогоднішній день відкриває перед суспільством нові можливості й дозволяє подивитися на розробки філософів минулих століть, так би мовити, «новими очима». Це стосується й концепції «спорідненостей» Г. С. Сковороди. Дане дослідження присвячується осмисленню сутності концепції «спорідненостей» українського мислителя в історичному плані і можливості її застосування в умовах сьогоднішнього рівня розвитку науки і техніки.
CONCEPTION OF "COGNATIONS" OF Г. С. SKOVORODA AND OUR TIME
Keywords: Г. С. Сковорода; сутність концепції «спорідненостей»; сущность концепции «родственности»