Особливості геологічної будови та речовинного складу рідкіснометалевих пегматитів Сорокинської тектонічної зони - Кисельова, Маріанна Дмитрівна (My University, 2021)
Об’єктом досліджень є рідкіснометалеві пегматити Сорокинської тектонічної зони Українського щита. Предмет досліджень - геологічна будова, речовинний склад пегматитів та умови їх утворення. Мета роботи - проведення мінералого-петрографічних досліджень речовинного складу пегматитів, вивчення структурних особливостей пегматитових жил родовища «Балка Крута» та їх положення в геологічній будові району робіт, визначення генетичних особливостей формування рідкіснометалевих пегматитів досліджуваного району.
Keywords: ПЕГМАТИТ; РОДОВИЩЕ; РІДКІСНОМЕТАЛЕВА МІНЕРАЛІЗАЦІЯ; ЛІТІЙ; СПОДУМЕН; УМОВИ УТВОРЕННЯ