Особливості інноваційного менеджменту в науково-дослідних інститутах - Фесенко, О. М.; Погорецький, П. П.; Kiф’юк, Є. С. (НГУ, 2012)
Перехід до інноваційного шляху економічного розвитку вимагає змін в управлінні як економічними системами в цілому, так і її окремими структурами. Характерною особливістю економіки України зараз є незначна частка наукомісткої та інноваційної продукції в товарній структурі на фоні досить високого наукового потенціалу. Процес використання нових знань та створення інноваційних продуктів і високих технологій з подальшою їхньою реалізацією на внутрішніх і світових ринках вимагає нових методів управління – так званого інноваційного менеджменту. Характерною рисою глобалізованої економіки другої половини ХХ століття і початку ХХІ є різке скорочення життєвого циклу нових продуктів і швидка зміна технологій на основі використання нових знань та методів управління, а також стрімкий розвиток інформаційного сектору економіки.
Keywords: інноваційний менеджмент; инновационный менеджмент; науково-дослідні інститути; научно-исследовательские институты; науковий потенціал; научный потенциал