Холізм як концепція єдності в сучасній освіті - Одинець, О. A.; Шабанова, Ю. О. (НТУ ДП, 2022)
Сучасний розвиток технократичного суспільства призвів до внутрішнього розщеплення цілісності людини, внаслідок чого відбувається поділ між людиною і природою, людиною та суспільством, людиною – як біологічною істотою та її внутрішньою духовною суттю. Усвідомлення сутності людини втрачає цілісність.
Keywords: єдність; сучасна освіта