Дослідження впливу прямих іноземних інвестицій на сталий розвиток країни - Станкевич, Вікторія Володимирівна (My University, 2024)
Мета – метою роботи є дослідити вплив ПІІ на сталий розвиток країни Задачі роботи: 1. Провести поглиблений огляд літератури для аналізу існуючих теорій та емпіричних досліджень щодо взаємозв'язку між прямими іноземними інвестиціями та сталим розвитком країни. 2. Визначити відповідну методологію для емпіричного аналізу. 3. Застосувати встановлену методологію для дослідження впливу прямих іноземних інвестицій на сталий розвиток країни. Актуальність задачі - актуальність теми прямих іноземних інвестицій (ПІІ) і їх впливу на сталий розвиток країни виходить з нагальної потреби розуміння їхньої ролі в сучасному глобальному економічному контексті. ПІІ вважаються ключовим драйвером економічного зростання, інновацій і покращення життєвого рівня, водночас вони можуть сприяти екологічній стійкості та соціальному добробуту.
Keywords: сталий розвиток; прямі іноземні інвестиції; розвиток