ІТ-індустрія України під час війни: тенденції правових спорів та адаптація - Слюсаренко В.А. (My University, 2025)
Суб'єкти господарювання, що функціонують у секторі інформаційних технологій, традиційно характеризуються як високою динамікою розвитку так і чутливістю до впливу зовнішніх факторів ведення господарської діяльності. Серед останніх особливе значення мають зміни в нормативно-правовому регулюванні, еволюція судової практики, а також загальна макроекономічна та геополітична кон'юнктура. Повномасштабне вторгнення та триваюча збройна агресія спричинили глибокий вплив на всі сфери українського суспільства, обумовивши атмосферу нестабільності та невизначеності. Дестабілізація економічної діяльності, мобілізація значної частини трудових ресурсів та пошкодження інфраструктури неминуче позначилися на операційному середовищі та юридичних зобов'язаннях ІТ-компаній.
Keywords: ІТ-індустрія України; суб'єкти господарювання; правові спори