Удосконалення системи озеленення територій гірничих підприємств з використанням ГІС-технології - Красніков, Артем Владиславович (Національний технічний університет «Дніпровська політехніка», 2023)
Кваліфікаційна робота: 84 с., 12 рис., 11 табл., 5 літературних джерел, додатка. Об'єкт дослідження: характеристики озеленення санітарно-захисних зон підприємств Кривбасу. Предмет дослідження: статистичні характеристики вегетаційних індексів, схеми озеленення та видовий склад газостійких дерев. Мета роботи: оцінити ступень озеленення санітарно-захисних зон Кривбасу та обґрунтувати заходи щодо відтворення зелених насаджень на досліджених територіях.
Удосконалення системи озеленення територій гірничих підприємств з використанням ГІС-технології
В теоретичному розділі проведено аналіз основних функцій зелених насаджень для благоустрою промислових міст. В дослідницькому розділі представлено методику дослідження та наведено результати оцінку ступеня озеленення санітарно-захисних зон об’єктів гірничо-металургійних підприємств за результатами зонально-статистичного аналізу. В технологічному розділі наведено заходи щодо відтворення зелених насаджень на досліджених територіях з урахуванням асортименту газостійких видів дерев та чагарників.
Keywords: ГІРНИЧО-ЗБАГАЧУВАЛЬНИЙ КОМБІНАТ; ХВОСТОСХОВИЩЕ; ЗЕЛЕНІ НАСАДЖЕННЯ; ГІС-ТЕХНОЛОГІЇ