Прогноз малоамплітудної дислокованості вугільних пластів за допомогою карт локальних структур - Пащенко, Павло Сергійович; Ішков, Валерій Валерійович; Дрешпак, Олександр Станіславович (My University, 2023)
Одним з найбільш поширених варіантів математичної обробки тектонічної інформації є тренд-аналіз, широко відомий в нафтогазовій геології. Вперше використання його для умов Донбасу було запропоновано в роботі ще в 70-х роках минулого століття. Суть цього методу полягає в тому, що реальна геологічна поверхня (в даному випадку підошва вугільного пласта) порівнюється з ідеальною математичною поверхнею, із заздалегідь заданою формою рівняння.
Keywords: тектонічна інформація; тренд-аналіз; нафтогазова геологія; зона малоамплітудної дислокованості