Мониторинг приоритетных загрязнителей атмосферы Днепропетровска - Колесник, В. Е.; Бучавый, Ю. В.; Михайлов, А. Ю. (My University, 2015)
Рассмотрено управление реактивной мощностью в действующих электрических системах с учетом функциональных связей между параметрами режима. Показано влияние функционально-статистических связей между исходными параметрами режима системы на прогнозирование целевых режимов работы сети и эффективность их реализации в процедурах адаптационного управления реактивной мощности.

Розглянуто управління реактивної потужності в діючих електричних системах з врахуванням функціональних зв’язків між параметрами режиму. Виявлено вплив функціонально-статистичних зв’язків між початковими параметрами режиму системи на прогнозування цільових режимів роботи мережі і ефективність їх реалізації у процедурах адаптаційного управління реактивної потужності.

Reactive power control in existing electrical power systems with the functional connections between the mode parameters is considered. The influence of functional and statistical connections between initial parameters of system mode on prediction of target power grid mode and the efficiency of their implementation in the procedures of reactive power adaptive control are shown.
Keywords: забруднення атмосфери; загрязнение атмосферы; забруднювач атмосфери; загрязнитель атмосферы; экология Днепропетровска; екологія Дніпропетровська