Реформа децентралізації влади як шлях до економічної незалежності регіонів - Бесчетвертна, Влада Сергіївна (НТУ «ДП», 2019)
В Україні вже четвертий рік триває процес децентралізації, ідея якої ґрунтується на підвищенні конкурентоспроможності та зростанні економіки відповідних регіонів. Цей процес сформував, згідно з положеннями місцевого самоврядування, спроможній інститут місцевого самоврядування базового рівня – об’єднані територіальні громади. Згідно з реформою децентралізації, об’єднані територіальні громади на відміну від раніше існуючих сільських рад наділені більш вагомими повноваженнями та ресурсною базою.
Keywords: децентралізація влади; децентрализация власти; економічна незалежність; экономическая независимость; конкурентоспроможність; конкурентоспособность; місцеве самоврядування; местное самоуправление