Способи творення похідних іменників в англійській та німецькій мовах - Кравченко В.Д. (НТУ "ДП", 2025)
Мова є унікальним виміром, який збагачується з кожним поколінням людей, які її несуть. Англійська та німецька мови не є виключенням. Як і багато інших мов, вони перебувають у стані постійного розвитку і потребують нові слова для опису нових концепцій, технологій та соціальних змін. Похідні іменники відіграють ключову роль у цьому процесі, забезпечуючи мовам гнучкість і здатність адаптуватися до нових реалій. Обидві мови використовують різні методи словотворення, такі як афіксація, складання, конверсія, усічення та ін. Ці механізми дозволяють створювати нові слова з існуючих коренів, розширюючи лексичний запас мов. Проте, залежно від мови, порівняна кількість використаних методів буде відрізнятися, враховуючи мовні особливості. Не можна не сказати, що важливу роль у поповненні лексики індоєвропейських мов відіграє процес універбації, який визначають як перетворення словосполучення на слово із залученням до цього процесу дериваційних афіксів, що оформлюють структуру іменників, прикметників та дієслів.
Keywords: способи творення іменників; іноземна мова; похідні іменники