Результати петрографічних досліджень деяких метадіабазів Середнього Побужжя (Україна) - Ішков, Валерій Валерійович; Дрешпак, Олександр Станіславович; Чечель, Павло Олегович (My University, 2024)
Порода, яка вивчалася в шліфах, складається з лейст плагіоклазу, реліктових зерен піроксену (ромбічного), олівіну і зерен рудного мінералу неправильної форми. Основна маса породи представлена мікролітами іддінгсіту. У шліфах чітко видно, що у досліджуваній породі багато вторинних продуктів – дрібнолускового хлорита і тонкоагрегатного епідотизированного мінералу, який заміщає і плагіоклаз і піроксен.
Keywords: плагіоклаз; Середнє Побужжя; дрібнолусковий хлорит