Технічний проект буріння розвідувальної свердловини в умовах Конкської зеленокам’яної структури Дніпропетровської області - Вознюк, Денис (НТУ "Дніпровська політехніка", 2021)
Мета роботи – розробка технології буріння розвідувальної свердловини на золото в Дніпропетровській області.
Technical project for drilling an exploratory well in terms of Konk greenstone structure of Dnepropetrovsk region
Практичні результати: – виконано аналіз геологічної будови і характеристики продуктивних горизонтів; обґрунтовано конструкцію свердловини; – розроблено технологію буріння розвідувальної свердловини; – здійснено обґрунтування бурового устаткування; – обґрунтовано породоруйнуючий інструмент, технологія кріплення свердловини; – проведено аналіз потенційних небезпек запроектованого об'єкта і можливостей негативного впливу його на навколишнє природне середовище.
Keywords: ТЕХНОЛОГІЯ БУРІННЯ, БУРОВА УСТАНОВКА, ПОРОДОРУЙНУЮЧИЙ ІНСТРУМЕНТ, ТЕХНОЛОГІЯ БУРІННЯ, ЦЕМЕНТУВАННЯ, ПРОМИВАЛЬНА РІДИНА