Технічний проект буріння розвідувальної свердловини на залізисті кварцити в Полтавській області - Гончар, Ігор Валерійович (НТУ "Дніпровська політехніка", 2020)
Мета роботи – розробка технології буріння розвідувальної свердловини на залізисті кварцити в Полтавській області
Практичні результати: – виконано аналіз геологічної будови і характеристики продуктивних горизонтів; обґрунтовано конструкцію свердловини; – розроблено технологію буріння розвідувальної свердловини на залізисті кварцити в Полтавській області; – здійснено обґрунтування бурового устаткування; – обґрунтовано породоруйнуючий інструмент, технологія кріплення свердловини; – проведено аналіз потенційних небезпек запроектованого об'єкта і можливостей негативного впливу його на навколишнє природне середовище.
Keywords: кваліфікаційна робота, дипломний проект, пояснювальна записака