Інституційно-правове забезпечення функціонування суб’єктів місцевого самоврядування в Україні - Бородін, Євгеній; Шумляєва, Ірина (My University, 2021)
Розглядаються окремі аспекти інституційно-правового забезпечення функціонування соціальних інститутів місцевого самоврядування в Україні. Сучасні муніципальні трансформації, які стосуються сфери місцевого самоврядування, впливають на діяльність органів місцевого самоврядування, територіальних громад та інших інституцій публічного управління, а також взаємодію між ними, що обумовлює необхідність вирішення питань, які стосуються інституційно-правового аспекту практичної діяльності суб’єктів місцевого самоврядування

Some aspects of institutional and legal support of local self-government social institutions' functioning in Ukraine have been considered. Modern municipal transformations related to the sphere of local self-government affect the activities of local self-government bodies, territorial communities and other public administration institutions as well as the interaction between them, which necessitates resolving issues related to the institutional and legal aspects of the local self-government practice.
Institutional and legal support for the functioning of local governmental subjects in Ukraine
Keywords: місцеве самоврядування; інституційно-правове забезпечення; територіальна громада; соціальні інститути; local government; institutional and legal support; social institutions; territorial community