Формування бізнес-моделі малого підприємства роздрібної торгівлі - Руденко Дениса Віталійовича (My University, 2024)
Пояснювальна записка: 66 стор., 19 рис., 1 табл., 25 джерел, 3 додатки, презентація PowerPoint. Мета дослідження – теоретично обґрунтувати методичні підходи до процесу формування бізнес-моделі малого підприємства роздрібної торгівлі. Об'єкт дослідження – процес формування бізнес-моделі малого підприємства. Предмет дослідження – методичні аспекти визначення шляхів підвищення ефективності роботи малого підприємства роздрібної торгівлі. В роботі актуалізоване питання розвитку малих підприємств роздрібної торгівлі продовольчими товарами при впроваджені нових форматів роботи у бізнес модель. У першому розділі було обґрунтовані теоретичні засади щодо розвитку бізнес-моделей малих підприємства, зокрема роздрібної торгівлі. Проведена класифікація бізнес-моделей підприємства. У другому розділі проаналізовано та оцінено роль та місце малого бізнесу в економіці держави. Виконаний порівняльний аналіз за певними чинниками господарювання у розрізі типів підприємств. Проведено аналіз фінансових інструментів стимулювання суб’єктів малого бізнесу. У третьому розділі розроблено шляхи підтримки та розвитку бізнес моделей торгівельних підприємств роздрібного формату. Запропоновані зміни до бізнес моделі, зокрема розділів ціннісної пропозиції та формату здійснення продажів. Запропоновані методи підвищення ефективності роботи роздрібного торговельного підприємства. БІЗНЕС-МОДЕЛЬ, ПІДПРИЄМНИЦТВО, МАЛЕ ПІДПРИЄМСТВО, ТОРГІВЛЯ, ОБСЯГ ПРОДАЖВ, СЕРЕДНІЙ ЧЕК.