«Аналіз та моделювання перебігу епідемічного процесу COVID-19 в Україні - Желдак, Ярина (My University, 2021)
Метою роботи є моделювання та прогноз перебігу можливих спалахів захворюваності на COVID-19 в Україні, використовуючи великі дані країн світу.

Практична цінність отриманих результатів полягає у отриманні прогнозу перебігу можливих майбутніх спалахів COVID-19 в Україні.
Пояснювальна записка кваліфікаційної роботи бакалавра студента Желдак Ярини Тімурівни спеціальності 124 - Системний аналіз
Об’єктом дослідження в роботі є перебіг пандемії COVID-19 у різних країнах та областях України. Предметом дослідження є часові ряди, що відображають епідемічні показники, методи та алгоритми класифікації цих рядів. Метою роботи є моделювання та прогноз перебігу можливих спалахів захворюваності на COVID-19 в Україні, використовуючи великі дані країн світу. Методи дослідження: метод k-середніх, метод одиничного зв’язку, метод Уорда, кластеризацію BIRCH. В інформаційно-аналітичному розділі наведено аналіз об’єкту дослідження та ключових проблем на ньому. Поставлені задачі дослідження та обрано методи їх розв’язання. У спеціальному розділі виконано рішення задач кластеризації країн та областей України за основними показниками, що характеризують перебіг пандемії, проведено моделювання та прогнозування.
Keywords: COVID-19; часові ряди; КЛАСТЕРИЗАЦІЯ; ПРОГНОЗУВАННЯ; моделювання