Про необхідність формування засад здорового способу життя у студентів вищих навчальних закладів - Кулина, С. Л.; Бабій, Ю. В. (My University, 2013)
В ДВНЗ «Червоноградський гірничо-економічний коледж» виховання у студентів засад здорового способу життя проводиться як на заняттях з дисциплін «Основи екології», «Безпеки життєдіяльності» та ін., так і під час проведення виховних годин. Головним гаслом проведення бесід і занять зі студентами є переконання студентів, що боротьба з хворобами – це не боротьба за здоров’я. Лікарі в кращому випадку допомагають ліквідовувати наслідки захворювання. Боротьба за здоров'я повинна починатись, як вже зазначалось з переконання, з ідеї, мрії про міцне здоров'я і чим скоріше у молоді з'явиться це бажання тим більших успіхів вони можуть досягнути у цьому житті.
Keywords: здоровий спосіб життя; студенти вищих навчальних закладів; Українська держава; здоровый способ жизни; студенты высших учебных заведений