Гуманізація публічного управління як імператив державно-управлінських трансформацій - Баштанник, Віталій (Баштанник В. Гуманізація публічного управління як імператив державно-управлінських трансформацій / Вітілій Баштанник // Вісник Національної академії державного управління при Президентові України. – 2012. – Вип. 4. – С. 5-13., 2012)
У статті аналізуються сучасні організаційно-правові механізми забезпечення прав людини в контексті гуманізаційного чинника реформування державного управління. На основі нового трактування поняття “гуманізація публічного управління” визначено сутнісні характеристики трансформаційних процесів в Україні. З позицій наукового аналізу досліджено особливості феномену гуманізації управління як системоформуючого чинника. Ключові слова: публічне управління, гуманізація управління, принципи управління, функції публічного управління.

Сurrent institutional arrangements for human rights in the context of the factor of gumanization in the sphere of public administrative reform analyzed in the article. Based on a new interpretation of the concept of “humanization of public administration” are defined characteristics of transformation processes in Ukraine. From the point of scientific analysis the characteristics of the humanization of public administration as a systemic factor.
Keywords: функції публічного управління; публічне управління; гуманізація управління; принципи управління; functions of public administration; principles of public administration; humanization of public administration; public administration