Обгрунтування застосування алгоритму Фаррара-Глобера для зменшення факторного простору впливу на електроспоживання будівлями ВНЗ - Розен, В. П.; Ткаченко, В. Ф. (НГУ, 2012)
На балансі більшості вищих навчальних закладів (ВНЗ) знаходиться велика кількість будівель, різних за технологічними призначеннями, це навчальні корпуси, лабораторні корпуси, гуртожитки, бібліотеки та ін. Для нормального функціонування великого комплексу будівель потрібна значна кількість паливно-енергетичних ресурсів (ПЕР) і води. Саме тому проблема аналізу і управління енергозбереженням у ВНЗ гостро ставиться в сучасних економічних умовах. Енергоспоживання ПЕР у ВНЗ залежить від великої кількості факторів [1], тому задача зменшення факторного простору і виділення головних факторів для спрощення проведення аналізу енергоспоживання будівлями ВНЗ є однією із самих головних .
Keywords: електроспоживання; паливно-енергетичні ресурси