Аспекти мережевої сумісності при реалізації методу ідентифікації пристроїв інтернету речей в гетерогенних мережах зв’язку на базі архітектури цифрових об’єктів - Корчан, В. М.; Морозова, І. В. (My University, 2024)
В запропонованих підходах, визначено мінімальний набір необхідних архітектурних компонентів, протоколів та послуг, які у сукупності формують структуру, що реалізує спільні інформаційні функції та сумісність послуг. Ядром такої структури є архітектура цифрових об’єктів, де будь-яка інформація, подана у цифровому вигляді, може бути структурована як цифровий об’єкт, якому присвоюється глобально унікальний ідентифікатор. Даний ідентифікатор повертає допоміжну інформацію цифрового об’єкту, яка існує в системі резолюції незалежно від змін, зроблених в цифровому об’єкті будь-якою сутністю. Ця допоміжна інформація може включати в себе місцерозташування, метадані, контрольні суми, цифрові підписи, сертифікати, публічні ключі та інше.
Keywords: ідентифікація пристрою інтернету; ідентифікатор; гетерогенні мережі зв'язку