Проблеми криптозахисту шифрувальної машинки «ЕНІГМА» - Бабяк, Євгенія Олексіівна; Масальська, Олена Олександрівна (Національний гірничий університет, ТОВ «САЛВЕЙ», 2015)
Шифрувальні пристрої дозволяють захистити інформацію, передану по радіоканалу, від перегляду сторонніми особами, і насамперед, спецслужбою супротивника. У загальному випадку букви і цифри повідомлення замінюються іншими символами, роблячи його абсолютно незрозумілим. Найпростіші шифри, що застосовувалися протягом століть, використовували схему прямого заміщення однієї букви інший, причому щоразу однієї і тієї ж.
Keywords: криптозахист; надійність шифру, безпека конфіденційної інформації