Розробка технології буріння дегазаційних свердловин в умовах шахти «Добропільська» - Салаухін, Павло Ігорович (НТУ "Дніпровська політехніка", 2020)
Метою роботи є розробка заходів із зниження газовиділення в очисний вибій за рахунок розосередженого відсмоктування метану з виробленого простору в умовах шахти «Добропільська».
Виконано розробку заходів із зниження газовиділення у очисний вибій, розраховується необхідна ефективність дегазації та витрата захопленого метану, вибирається схема дегазації та розраховуються її параметри. Запропоновано заходи щодо підвищення концентрації метану в метано-повітряній суміші та зменшення надходження повітря на стиках газопроводів.Виконано розрахунок параметрів і розробку режимів дегазації виробленого простору, наведена техніка безпеки при обслуговуванні ВНС
Keywords: ШАХТА; СИТЕМА РОЗРОБКИ; ОЧИСНИЙ ВИБІЙ; ТЕХНОЛОГІЯ; КОМБАЙН; ТРАНСПОРТ; ВЕНТИЛЯЦІЯ; ОХОРОНА ПРАЦІ; МЕТАНОВИДІЛЕННЯ; ДЕГАЗАЦІЙНІ СВЕРЛОВИНИ; ВИРОБЛЕНИЙ ПРОСТІР; ЕКОНОМІЧНИЙ ЕФЕКТ