Дослідження акустичного забруднення міста та розробка заходів щодо його покращення - Ляшкевич, А. М.; Миронова, І. Г. (НТУ ДП, 2022)
Сучасна картина світу неможлива без відображення екологічних проблем. Найбільш сильного індустріального тиску зазнає людина. Урбанізація, збільшення кількості населення, автомобільного транспорту, будівництва, зниження кількості зелених насаджень призводить до підвищення рівня шумового забруднення населених пунктів. Шум може здатися не таким шкідливим, як забруднення повітря або води, але ця проблема впливає на здоров'я людини і призводить до погіршення якості навколишнього середовища
Keywords: екологічні проблеми; урбанізація; акустичне забруднення міста; навколишнє середовищє; м. Дніпро; забруднення повітря