Оцінка екологічного впливу та біорізноманіття промислового відвалу «ХХХХХ» ПРАТ «ХХХХХ» м.Кривий Ріг - Баланюк Анастасія (Національний ТУ «Дніпровська політехніка», 2025)
Пояснювальна записка: 83 с., 13 рис., 4 табл., 7 додатків, 48 літературних джерел. Мета роботи: полягає у вивченні основних екологічних ризиків, пов’язаних із промисловими відвалами м. Кривий Ріг, та аналізі можливих ме- тодів їхньої рекультивації й екологічної реабілітації територій.
Баланюк А.Д.Технології захисту земної поверхні від нафтозабруднення при пошкодженні об'єктів енергетичної інфраструктури : Кваліфікаційна робота бакалавра / Баланюк А.Д. - Дніпро, 2025. - 83 с.
Теоретичний розділ містить опис основних екологічних ризиків пов’яза- них з промисловими відвалами, визначення та класифікацію промислових від- валів, технології розміщення твердих промислових відходів, визначено осно- вні екологічні проблеми з якими стикаються промислові регіони, проведений аналіз стану промислових відвалів м. Кривий Ріг на прикладі відвалу «ХХХХХ» та розглянуто важливість рекультивації на промислових об’єктах. У практичному розділі надана характеристика біорізноманніття ниж- нього та верхнього ярусу відвалу Петровського, проведений відбір проб ґру- нту та водних об’єктів відвалу, занесені результати біотестування рослин для подальшого вивчення рекультивації відвалу «ХХХХХ», надано загальні висно- вки щодо рекультивації даного об’єкту.
Keywords: ТЕХНОГЕННІ ЛАНДШАФТИ; ПРОМИСЛОВИЙ ВІДВАЛ; ПРОМИС- ЛОВИЙ РЕГІОН; БІОРІЗНОМАННІТЯ; БІОТЕСТУВАННЯ; РЕКУЛЬТИВА- ЦІЯ ПОРУШЕНИХ ЗЕМЕЛЬ