Економіко-екологічні особливості майнингу криптовалют - Макурін, Андрій (НТУ ДП, 2023)
Для кращого розуміння створення такого об’єкта обліку як криптовалюта, доцільним є аналіз процесу майнінгу з виокремленням певних калькуляційних статей витрат та розгляд основних етапів, з яких формується діяльність суб’єктів господарювання на ринку криптовалют. Оскільки отримання цифрових активів (криптомонет) є довгим та витратним процесом. Враховуючи вартість обладнання та саму технологію майнінгу, а також підходи до такого процесу прийняти виділяти майнінг на спеціальних інтегрованих схемах (Asic), майнінг на відеокартах (GPU), майнінг на персональних комп’ютерах, майнінг на комунікаторах, хмарний майнінг (віртуальний майнінг), браузерний майнінг.
Keywords: криптовалюта; майнинг