Щодо правового становища техногенно забруднених земель - Лисанець, Олег Станіславович (НГУ, 2015)
Охорона навколишнього природного середовища загалом і окремих її елементів зокрема є глобальною проблемою сучасності. Стан навколишнього природного середовища багато в чому залежить від стану земельних ресурсів. Відповідно до ст. 13 Конституції України та ст. 1 Земельного кодексу України земля є основним національним багатством України, яка перебуває під особливою охороною держави.
Keywords: диференеціація; земельна реформа; техногенне забруднення грунту; научная публикация НГУ 2015