Алгоритм побудови циклона СAD пакеті - Черненко, І. В.; Чеберячко, І. М. (НТУ ДП, 2021)
Екологічні проблеми стимулюють до модифікації нових засобів очищення навколишнього середовища, зокрема циклонні апарати, оскільки вони мають просту конструкцію та невеликі енергозатрати. Сучасні циклони забезпечують надійний спосіб очищення аєродисперсних частинок із виробничого середовища, яке транспортується. Нові конструкторські рішення останнім часом пропонується виконувати при застосуванні комп’ютерних СAD пакетів, що базуються на математичних моделях да дозволяють швидко візуалізувати потоки. В першу чергу геометричні параметри циклону досліджують на рух забруднених потоків на швидкість розповсюдження у вхідному патрубці, тому завдання даної роботи є визначення етапів побудови циклону.
Keywords: СAD пакет; циклонні апарати