Вдосконалення підготовки довгих виїмкових стовпів на шахтах Західного Донбасу - Авдієнко, О. С.; Петльований, М. В. (НТУ ДП, 2022)
Функціонування вуглевидобувного регіону Західного Донбасу відіграє важливу роль в енергетичному секторі України, адже понад 60% вугілля держави видобувається 8-ма шахтами ПрАТ «ДТЕК «Павлоградвугілля», з якого при спалюванні в ТЕС генерується електрична енергія [1, 2]. Майже за 15 років шахти ПрАТ «ДТЕК «Павлоградвугілля» наростили видобуток вугілля з 10 до 18-20 млн т завдяки ефективним інвестиціям у модернізацію обладнання та високоефективній системі організації праці.
Keywords: виїмкові стовпи; вугледобування; Західний Донбас